Üdvözöljük a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Online rendszerben!


Az Ön számára elérhető elektronikus szolgáltatások a következők

1. TAJ autorizáció

Önnek lehetősége nyílik arra, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban: NEAK) TAJ nyilvántartásából autorizációs információt kapjon. A személyi adatok kezelésére vonatkozó adatvédelmi előírások miatt csak definiált kérdéseket tehet fel, és azokra csak egyszerű igen-nem formájában kaphat kétséget eloszlató információt.

TAJ-szám érvényességének ellenőrzéséhez bármely TAJ-számot megadhat. Naponta három lekérdezési lehetősége van.

2. Biztosítotti jogviszony lekérdezés

A foglalkoztatók, valamint egyéb jogi és természetes személyek bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítése eredményeképpen, a NEAK nyilvántartási rendszerében kezelt adatokból az Ön saját biztosítási jogviszonyával kapcsolatosan kaphat tájékoztatást.

A szolgáltatás segítségével meggyőződhet arról, hogy a foglalkoztatója teljesítette-e jogszabályokban rögzített bejelentési kötelezettségét, amely a biztosítotti jogviszony vizsgálata során alapvető jelentőséggel bír.

3. Betegéletút lekérdezés

Az egészségügyi szolgáltatók által a NEAK részére jelentett elszámolási adatokból származó információk kérdezhetők le. Nyomon követheti, kontrollálhatja az egészségügyi szolgáltatók Önnel kapcsolatos finanszírozási célú jelentéseit, láthatja azok költségeit.

A lekérdezés eredménye a következő fő kategóriákba van rendszerezve:

- Egészségügyi ellátások (pl. kórház, szakrendelő, fogászat, diagnosztika, házi szakápolás) - Vényinformációk (pl. gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, gyógyfürdő ellátások) - Pénzbeli ellátási adatok (pl. táppénz)* *A pénzbeli ellátási adatok nem tartalmazzák a kifizetőhelyi adatokat.A NEAK pénzbeli ellátásokkal, utazási költségtérítéssel, baleseti táppénzzel összefüggő egyes feladatait 2017. január 1-től a Magyar Államkincstár vette át, így ezek az adatok csak eddig állnak rendelkezésünkre.